Avrupa’nın medeniyet ve kültür başkenti Fransa vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uyması ve yerine getirmesi gereken bazı resmi işlemler bulunmaktadır. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa vizesi almaları zorunlu olurken resmi pasaport (Yeşil, Gri, Siyah) sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmam koşuluyla Fransa vize işlemlerinden muaftır. Ayrıca Fransa vize başvuru işlemleri için parmak izi uygulaması, özel fotoğraf çekimi ve mülakat gibi vize işlemleri için bir takım prosedürler bulunmaktadır. Fransa vizesi, başvuru sahibinin seyahat amacına uygun vize kategorisine ait evrakları eksiksiz bir şekilde bir araya getirerek ve vize uyum koşullarını tamamlayarak alınabilmektedir. Bu konuda deneyimli ve başarılı sonuçlar alan Vize Merkezi şubelerimizle iletişime geçip Fransa vizesi için her türlü sorularınızı sorabilirsiniz. Fransa Konsolosluğu, Konsolosluğa direkt olarak yapılan kısa süreli Schengen vize başvurularını kabul etmemektedir. Kısa süreli Fransa vizesi (Schengen vize) başvuruları Fransa Konsolosluğu tarafından yetkili kılınmış kurumlara ve seyahat acentelerine gerçekleştirilmelidir. Fransa vize başvuruları, işlem sonuçlanma süresi ve verilen vize süresi hakkında karar ise Fransa Konsolosluğu’na ait olacaktır. Burada bizler Vize Merkezi olarak her türlü sorunla nasıl baş edeceğinizi göstermekten memnuniyet duyarız. Unutmayın ki Fransa vizesi birçok Avrupa ülkesini kapsayacak bir vize türüdür. Fransa vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, vize başvuru evrakları ve yenilenmiş bir pasaportla Fransa Konsolosluğu veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerine başvurularınızı yapabilirsiniz.
Fransa Konsolosluğu 10 yıldan daha eski olan ve seyahat bitim tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmayan pasaportlarla yapılan vize başvurularını ise kabul etmemektedir. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatmak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat edebilmektedir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir. Burada başvuru yapmadan önce Fransa vizesi için başvuru formu İngilizce ve Fransızca olmak üzere eksiksiz, okunaklı ve büyük harfle doldurulmalıdır. Fransa vize başvurusu formunda verecek olduğunuz bilgilerin vize başvuru evraklarınızda bulunan bilgilerinizi desteklemesine ise özen göstermelidir.
Avrupa Ülkeleri arasında imzalanan ve 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler arasında dolaşım serbesti tanıyan bir bölge oluşturulmuştur. Bu sözleşmeyi imzalayan ülkeler, Schengen Bölgesi dışında kalan ülkelere ilişkin sınır geçişleri için ortak kurallar uygulamaya başlamıştır. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lichtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’ı kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır. Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasıyla işlemleri görür. Her şey tamamlandıktan sonra belgeler Fransa Konsolosluğuna aktarılır ve Fransa vizesi için gerekli olan yasal süreç başlamış olur. Bu süreç genellikle 2 ile 15 iş günü arasında bir sonuca bağlanır. Bu süreçte bir aksilik çıkmaması, bir sorunla karşılaşılmaması için uyulması gereken tüm hususlara uyulmalıdır.
Fransa vizesi için başvuru yapılınca işlemlerin gerçekleşme sürecini etkileyecek, tatiller, resmi tatiller, bayram tatilleri ve ya olağanüstü durumlar gibi oluşacak gecikmelerin de göz önünde bulundurulması son derece önemlidir. Bunlar gözden geçirilmemiş durumlar olarak algılandığında Fransa vizesi alma süresi değişiklik gösterebilir. Bunlara ek olarak gerekli olan pasaportun geçerlilik süresinin Fransa seyahati sırasını ve sonrasını kapsıyor olması kesinlikle önemlidir. Bu süre zarfında pasaport üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalı, zarar görmemeli ve deforme olmamalıdır.