Avrupa’nın bir başka iş gözdesi, uluslararası dev şirketlerin yuvası İsveç vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının halletmesi gereken bir takım işlemler bulunmaktadır. İsveç vizesi alabilmeniz için aranan ilk şart, sizi ülkenize bağlayan güçlü unsurlara sahip olduğunuzu belgeleyebilmenizdir. Bu “güçlü bağlar,” ülkeden ülkeye, şehirden şehre ve kişiden kişiye değişmektedir. Çalışıyor olmanız, maddi varlıklarınızın, evinizin, ailenizin ya da banka hesabınızın olması bağ olarak gösterilebilir. Bu güçlü bağlar, sizi ülkenize bağlayan çeşitli sosyoekonomik unsurlarıdır. Örneğin, mal varlığınız, işiniz, sosyal ve ailevi ilişkileriniz, bakmakla yükümlü olduğunuz yakınlarınız, girmek zorunda olduğunuz sınavlar, gitmeniz gereken okullar, kurslar vs duruma ve şartlara göre birer bağ sayılabilir.

Sizi ülkenize bağlayan durumları gözden geçirdiğinizde, İsveç Konsolosluğu bünyesinde hizmet vermekte olan vize görevlisi, başvuru dosyanızı incelerken ülkenizi terk etme niyetinizin olmadığına ve geri dönmek için güçlü bağlarınızın mevcut bulunduğuna ikna olur muydu sorusuna dayanaklı bir cevap verebiliyorsanız, İsveç vizesini alma şansınız yüksek demektir. Eğer bir işiniz, sorumlu olduğunuz bir aileniz, kendi eviniz ya da kiraladığınız bir ev/daire veya seyahatinizin bitiminde ülkenize dönmenizi gerektirecek başka yükümlülükleriniz ve taahhütleriniz varsa İsveç vize başvurusu yaptığınızda büyük ihtimalle “evet” cevabı alırsınız. Burada aklınızda bulunması gereken bir diğer husus da size hizmet veren danışmanlık firmasıdır. Acaba evraklarım eksik mi, başvurum reddedilir mi, beni uğraştırırlar mı şeklindeki endişelerinize son veriyoruz. Vize başvuru işi artık sizi korkutmasın.

Vize Merkezi ekibi olarak, konsolosluklardaki işlerinizi en kolay şekilde halletmenizi sağlıyoruz. İşimiz sadece form doldurmak değil, yapacağınız başvurunun başarılı sonuçlanması ve harcadığınız paranın boşa gitmemesi için yanınızda adım adım yürümek ve ihtiyacınız olan danışmanlığı da sağlamaktır. Vize Merkezi olarak tam teşekküllü vize dosyası sayesinde İsveç vize randevusu esnasında konsolosluktaki ya da vize başvuru merkezindeki vize görevlisi ile yapacağınız görüşmelerde size ait profesyonel, sosyal, kültürel ve diğer faktörleriniz net olarak belgelenmiş ve açıklanmış olduğundan, can sıkıcı vize mülakat sorularıyla strese girmez, güle oynaya rahat bir İsveç vize başvurusu yaparsınız.

Göçmen statüsünde olmayan ziyaret ya da geçici ikamet amaçlı İsveç vizesi size İsveç gümrük kapısına kadar seyahat etme imkânı tanır. Gümrük kapısına vardığınızda, giriş işlemlerinizi gerçekleştirecek İsveç Gümrük ve Sınır Muhafaza memuru ülkedeki kalış sürenize karar verecektir. Vizenizin geçerlilik süresi İsveç’e bilfiil kalabileceğiniz süre anlamına gelmez. Örneğin 10 yıllık İsveç vizesiyle İsveç’e 10 yıl kesintisiz kalamazsınız. Bir veya iki yıllık bir vize de size bu süre boyunca İsveç’e kesintisiz kalma hakkı sağlamaz. İsveç’e yasal olarak kalma izniniz, pasaportunuzdaki Gümrük ve Sınır Muhafaza damgasının üzerindeki tarihe kadardır. Bunun yanı sıra, başvurunuz esnasında belirtmiş olduğunuz süreden daha uzun kalmanız durumunda gelecekte yapacağınız İsveç vize başvurularınızı olumsuz olarak etkileyebilir. Son olarak bilmeniz gereken birkaç şeyi de sıralayalım:

İsveç vize başvurusunda bulunmak için önceden alınmış bütün vizelerinizin fotokopileri vize dosyanızda bulunmalıdır. Yeşil ya da gri pasaportunuz varsa İsveç sizin için vize istemeyen ülkelerdendir. Schengen vize başvurusu yapmanıza gerek yoktur. Size, ailenize, çalıştığınız işyerine ve/veya size sponsor olacak kişiye/kuruma ait, iş ve çalışma belgeler, Finansal durumunuzu gösterir banka hesap ve destekleyici belgeler, İki adet son 6 ay içinde çekilmiş vize fotoğrafı, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Başvuru aile veya arkadaş ziyareti ise; İsveç’ten gönderilmiş veya fakslanmış davetiye gibi belgeler lazım olacak. Ayrıca bilmeniz gereken birkaç hususu daha eklemekte fayda görüyoruz. Bunlar: İsveç Schengen vize başvurusu İsveç’te olmayı planladığınız tarihten en fazla 3 ay öncesinden yapılabilir. Turist ve Aile arkadaş vize başvurularında aile bilgileri başvuru formu doldurmayı unutmayınız.

Vize başvurusu yapacak olan pasaport sahibi tarafından formun imzalanması gerekmektedir. Ebeveyn pasaportuna kayıtlı çocukları her birisi için ayrı vize başvuru formu doldurulmalıdır. Aileleri ile seyahat edecek olan çocuklar için masrafları karşılayacak olan ebeveynin dilekçe ile belirtmesi gerekmektedir. Diğer bütün schengen ülkeleri vize başvurularında olduğu gibi İsveç Schengen vize başvuruları için alınış tarihi 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmemektedir. Hasarlı ve yıpranmış pasaport ile vize başvurusu kabul edilmemektedir. Var ise eski pasaportlarınızı ve daha önceki vizelerinizin fotokopilerini mutlaka ibraz ediniz. Belgeleyecek olduğunuz Banka hesaplarınızın güncel olması hususuna dikkat ediniz. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz Vize Merkezi şubelerimize gelerek ya da bir telefon açarak bilgi edinebilirsiniz. Size İsveç vizesi konusunda her türlü danışmanlığı yapmaktan son derece memnuniyet duyarız. Kuzeyin incisi İsveç vizesinde size başarılar dileriz.

Whatsapp
Whatsapp
Merhaba